Russia

Ubistvo u Moskvi: Zašto je ubijen Boris Njemcov

Autor David North, 23 March 2015

Ubistvo ruskog opozicionog političara Borisa Njemcova predstavlja značajan politički događaj koji proizlazi iz konfrontacije između SAD-a i Rusije i žestoke borbe koja je sada u toku na najvišim nivoima ruske države.

Imperijalizam i kriza Rublja

Autor Alex Lantier, 19 January 2015

Pad ruske valute ove nedjelje je drastičan ishod politike sprovedene od strane velikih imperijalističkih sila sa ciljem da Rusija podlegne američkom i evropskom imperijalističkom neo-kolonijalnom restrukturiranju Evroazije.

Godinu dana od početka krize u Ukrajini

Autor Peter Schwarz, 15 December 2014

Sutra, u subotu, će biti prva godišnjica od istočnog Partnerskog samita u Vilniusu, gdje je tadašnji ukrajinski predsjednik Viktor Januković odbio da potpiše sporazum o pridruživanju Evropskoj Uniji.

Fašističa svirepost u istočoj Ukrajini i prevara zvana “humanitarni” rat

Autor Alex Lantier, 15 August 2014

Nakon što su napali Jugoslaviju, Libiju i Irak pod izgovorom da je invazija jedini načn da se zaštite civili, NATO snage se sada okreću za 180 stepeni i zahtjevaju da se njihovom marionetskom režimu dozvoli da ubija žitelje istoče Ukrajine neometen.

Jeste li spremni na nuklearni rat?

Autor David North i Alex Lantier, 8 August 2014

Jeste li spremni na rat – uključjući možda i nuklearni rat – između Amerike, Evrope i Rusije? To je pitanje koje bi svi trebali da se zapitamo, naročto poslije uništenja malezijskog putničog aviona MH17.

Socijalizam i borba protiv imperijalističog rata

Izjava Međunarodnog Komiteta Četvrte Internacionale

10 July 2014

Na stogodišnjicu od izbijanja prvog i 75 godina od početka drugog svetskog rata, imperijalizam ponovo preti čovečanstvu katastrofom.