Ukraine

Godinu dana od početka krize u Ukrajini

Autor Peter Schwarz, 15 December 2014

Sutra, u subotu, će biti prva godišnjica od istočnog Partnerskog samita u Vilniusu, gdje je tadašnji ukrajinski predsjednik Viktor Januković odbio da potpiše sporazum o pridruživanju Evropskoj Uniji.

Ukrajina i militarizacija Evrope

Autor Peter Schwarz, 8 September 2014

Cilj konflikta u Ukrajini je da se preoblikuju politički i društveni odnosi u Evropi. Glavni dirigent u ovom procesu je ekstremna desnica koja nema skoro nikakvu podršku stanovništva.

Gaza, Ukrajina i priprema SAD za urbano ratovanje

Autor Bill Van Auken, 18 August 2014

Vojna vrhuška u Pentagonu radi na pripremanju SAD armije za direktne kontrarevolucionarne intervencije uperene na gušenje popularnih ustanaka, koje vidi kao neizbježnu posljedicu društvene nejednakosti bez presedana prouzrokovane krizom svjetskog kapitalizma.

Fašističa svirepost u istočoj Ukrajini i prevara zvana “humanitarni” rat

Autor Alex Lantier, 15 August 2014

Nakon što su napali Jugoslaviju, Libiju i Irak pod izgovorom da je invazija jedini načn da se zaštite civili, NATO snage se sada okreću za 180 stepeni i zahtjevaju da se njihovom marionetskom režimu dozvoli da ubija žitelje istoče Ukrajine neometen.

SAD intenzivira pretnje Rusiji zbog avionske nesreće u Ukrajini

Autor Alex Lantier, 28 July 2014

Obamina administracija intenzivira propagandnu kampanju protiv Rusije i pro-Ruskih separatista oko obaranja malezijskog aviona MH17.

Bombardovanje istoče Ukrajine

Autor Peter Schwarz, 28 July 2014

Brutalna akcija kijevskih vlasti u gradovima Donjeck i Luhansk u istočoj Ukrajini je smišljena da teroriše i prestraši sve koji se protive političim i društvenim ciljevima režima u Kijevu.

Šta je evropska unija govorila 2012. o sadašnjim fašističim saveznicima u Ukrajini

Autor Alex Lantier, 14 July 2014

Kada su imperijalističe sile krenule u kritiču spoljnopolitiču operaciju uspostavljanja pro-zapadnog režima u Kijevu, lako su prevaziđene bilo kakve skrupule koje su EU zakonodavci imali o Svobodinom rasizmu, anti-semitizmu i ksenofobiji.